dinsdag 11 maart 2014

Netwerkbijeenkomst Oosterparkbuurt - zaterdag 8 maart 2014



De netwerkbijeenkomst van zaterdag 8 maart was weer eens een mooi moment om Stichting de Bloem onder de aandacht te brengen.
Afifa heeft een praatje gehouden en daarbij uitgelegd wat De Bloem als organisatie doet, welke activiteiten we aanbieden en waar we voor staan (participatie en empowerment van vrouwen uit diverse culturele groepen).






Voorafgaand aan deze bijeenkomst had Dianne Geerds (Afdeling Maatschappelijke Ontwikkeling Amsterdam, Stadsdeel oost) een nadere kennismaking geregeld tussen vrijwilligersorganisaties en hun activiteiten. Aanwezig waren o.a. Burenhulp, Sadhna, kastanjehof (Cordaan), Oase en De Bloem.
Tijdens het kennismakingsrondje vertelde een ieder haar naam, functie, omschrijving van de stichting/organisatie, wat het doel van de stichting/organisatie is en welke doelgroepen er bereikt worden.
Bij het volgende rondje kreeg iedereen de gelegenheid te vertellen welke activiteiten er plaatsvinden en waar en wanneer.
Na deze eerste kennismaking werd er besproken of er mogelijkheden tot samenwerking zijn.

Dianne gaf als tip eens een kijkje te nemen bij Post Oost (Wijttenbachstraat http:www.postoost.nl). Het is net geopend en is een samenwerking van Dynamo, Civic en ViiA. Alle vragen over vrijwilligerswerk, activiteiten, cursussen en werk zijn daar te stellen en het is handig je organisatie daar onder de aandacht te brengen. Ook als je vrijwilligers zoekt kun je dat daar aangeven.

Na afloop is het duidelijk dat iedereen nog eens bij elkaar wil komen om dieper op een eventuele samenwerking in te gaan en samen op meer ideeën te komen. 





Geen opmerkingen:

Een reactie posten