donderdag 12 juni 2014

Feestelijke afsluiting van de cursus “Sterk door je netwerk”

De vrouwen van stichting de Bloem hebben de cursus “Sterk door je netwerk” met veel enthousiasme gevolgd. Op maandag 19 mei was er de feestelijke afsluiting van de cursus.

De cursus is opgezet door het Rode Kruis en is gegeven door de trainers Anke Boerhout en Liesbeth Muurling.  Jeannette de Bruin maakte een verslag en foto’s voor het Rode Kruis.  We vonden het erg leuk dat Dianne Geerds van Stadsdeel Amsterdam Oost bij de uitreiking van de certificaten aanwezig was.

De vrouwen druppelen één voor één binnen. Anke Boerhout heet ons welkom en geeft later het woord aan Liesbeth Muurling. Iedereen krijgt een syllabus waarin alles wat de afgelopen drie maanden behandeld is, is opgenomen. Liesbeth gaat er doorheen en benadrukt sommige onderwerpen.

“Liever een goede buur, dan een verre vriend”. Buren zijn belangrijk! Dat heeft het effect gehad dat de vrouwen anders naar hun omgeving zijn gaan kijken. Een aantal vrouwen heeft contact gezocht met de buren, met wisselend succes. Liesbeth benadrukt dat contact zoeken een manier is om iets te geven en dat het niet betekent dat je automatisch iets terugkrijgt. Haar advies is “blijven geven”.

Als het onderwerp “noodkoffer” aan de orde komt geeft een deelneemster aan angstig te worden als ze steeds die noodkoffer ziet staan. Er volgt een korte discussie waarin andere mogelijkheden aan bod komen.

Een aandachtspunt is goed luisteren. Na oefening met het doorgeven van een boodschap blijkt dat wat er uitkomt erg verschilt met wat er in het begin doorgegeven is. Het is van belang om de essentie van de boodschap te onthouden. Stichting de Bloem wil hier meer aandacht aan geven door hier meer op te oefenen.  

Alle deelnemers zijn blij met de cursus. Ze voelen zich welkom, kunnen zichzelf zijn en ervaren de groep als een warm bad. Liesbeth en Anke herkennen die gevoelens. Zij voelen ook veel warmte en betrokkenheid
in de groep. Dan is het tijd voor taart met thee. Ter afsluiting reikt Anke de certificaten uit. Anke doet dit met veel betrokkenheid en enthousiasme.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten