donderdag 12 juni 2014

Verslag ‘Liever Bewegen dan moe’

Op maandagochtend 26 mei organiseerde stichting De Bloem, samen met Zineb El Bakkali-Hemmet van PuntP  (www.puntp.nl) een training ‘Liever bewegen dan moe’.  

PuntP is een onderdeel van stichting Arkin. PuntP biedt curatieve geestelijke gezondheidszorg voor volwassenen, jongeren en kinderen.

Vanaf half 10 begon iedereen binnen te lopen en toen iedereen er was ging Zineb zich voorstellen. Toen volgde de opdracht. Zineb vroeg aan de vrouwen: ‘Geef een cijfer over afgelopen week’. Daarbij wilde ze van alle vrouwen horen wat er goed ging en wat er minder goed ging die week. Naar aanleiding van deze cijfers en de ervaringen van afgelopen week, kwamen we in gesprek over diverse onderwerpen wat de vrouwen zich dagelijks bezig houdt.

Na deze opdracht gingen we bewegen. Zineb had een paar rek- en strekoefeningen voor de vrouwen in petto. Tussendoor mochten de vrouwen ook zelf oefeningen aandragen. De vrouwen vonden het fijn om de week te beginnen met deze rek- en strekoefeningen. Daarna gaf Zineb ons ademhalingsoefeningen. Dit was voor de vrouwen ontspannend en rustgevend.

Toen we bijgekomen waren van de oefeningen, gingen we in gesprek over het onderwerp depressie.
Zineb legde uit dat als je last hebt van een depressie er verschillende klachten zijn, zoals: somberheid, alleen maar willen slapen, uit het niets boos worden, verdrietig zijn, gespannen, nergens zin in hebben, piekeren, moeite met concentreren en niet meer kunnen genieten van de kleine dingen. Hierna gingen we met elkaar in gesprek of we deze klachten zelf of bij mensen in onze omgeving herkennen. Het was een fijne, ontspannen en leerzame ochtend. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten