maandag 17 februari 2014

"verkiezing" door Saar Boerlage - maandag 3 maart 2014

Maandag 3 maart gaat Saar Boerlage (die zich namens Red Amsterdam kandidaat heeft gesteld voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2014) ons het een en ander vertellen over verkiezingen. Een aantal dames ziet door de bomen het bos niet meer en wil graag wat duidelijkheid over hoe een stemkeus te gaan maken.

Saar Boerlage stelt zich namens Red Amsterdam kandidaat voor de Amsterdamse gemeenteraadsverkiezingen in maart 2014. De activiste en oud-politica wil zich namens de stadspartij vooral inzetten voor ouderen, op de terreinen zorg, huisvesting, armoede en mobiliteit.
Saar Boerlage (1932) is sociaal geograaf en planoloog en was als zodanig verbonden aan de Universiteit van Amsterdam, waarvoor zij zich bezig hield met stadsuitbreiding en bevolkingsproblematiek in Amsterdam.
Al meer dan vijftig jaar is Saar Boerlage actief in de Amsterdamse politiek en neemt zij deel aan het maatschappelijke debat. In de jaren zestig en later, in de jaren negentig, was zij gemeenteraadslid voor de PSP en GroenLinks. Eind jaren tachtig was zij een paar jaar landelijke partijvoorzitter van de PSP. 

Van 1983 tot 1986 was Boerlage actief lid van het "Komitee Olympische Spelen Nee", dat zich verzette tegen de campagne van de gemeente Amsterdam om de Olympische Spelen in 1992 naar Amsterdam te halen.

Ook is Saar Boerlage actief betrokken bij Wijze Oude Wijven (WOUW), een netwerk van maatschappijkritische 50+ vrouwen. Momenteel is zij secretaris van het Netwerk Ouderen Advies Raden (NOAR).

Met name de bezuinigingen op de zorg en de gevolgen daarvan voor ouderen is voor Saar Boerlage de aanleiding om in de Amsterdamse politiek weer meer formeel mee te gaan doen: “Door de decentralisatie van zorgtaken naar gemeenten, krijgt Amsterdam een groot aantal extra taken en verantwoordelijkheden op het gebied van zorg. Dat is meer dan ooit een belangrijk onderwerp om je voor in te zetten. Red Amsterdam is een goed-georganiseerde Amsterdamse partij die weet wat er speelt in de stad. Ik heb het gevoel dat ik daarin echt wat kan betekenen.” 

Tot de verkiezingen in maart 2014 zal Saar Boerlage Nelly Frijda, die onlangs terugkeerde als duo-raadslid namens Red Amsterdam, adviseren en ondersteunen op de onderwerpen zorg en ouderen.
Bron: 





Geen opmerkingen:

Een reactie posten